MANIFEST!

MULA… TOT SOBRE QUI SOM, QUÈ VOLEM I COM HI VOLEM ARRIBAR

MULA som un grup de joves emprenedorxs treballadorxs, inconformes amb el model generalitzat promogut fins ara de l’habitatge: la propietat privada. Considerem l’habitatge un bé d’ús, una cosa que ha estat creada per a ser habitada i mantinguda amb respecte. Per això ens suposa una incoherència veure dia a dia milers de pisos i cases abandonades, i a la vegada veure persones que paguen lloguers abusius per viure en habitatges, o directament estan al carrer per no poder-se’ls permetre.

Ens hem constitint com a associació (Masoveria Urbana per la Llar Alternativa) per actuar i fer front a aquesta incoherència injusta, perquè creiem que fa falta que hi hagi un canvi de mentalitat, que es torni a cooperar entre ciutadans ara que els temps tornen a ser difícils. Nosaltres som joves, plenxs d’energia. No volem malbaratar les nostres ganes i il·lusions en treballar per pagar un lloguer desorbitat, volem invertir el nostre temps en ajudar a la comunitat a la vegada que ens ajuden a nosaltres.

Per això proposem la masoveria urbana, un intercanvi entre propietaris/es i masovers/es, en què aquests/es últims/es assumeixen les despeses de manteniment i rehabilitació dels habitatges a canvi de viure-hi durant un període acordat, que dependrà de les condicions inicials de l’immoble.

La nostra associació pretén ser una entitat amb els següents objectius:

 • Impulsar el model d’ús de l’habitatge com a alternativa a la propietat  mitjançant contractes de  masoveria urbana en immobles en desús.

 • Oferir a propietaris sense recursos l’opció de treure profit dels seu bé, i acompanyar als cessionaris/masovers que n’assoleixin les tasques de rehabilitació i manteniment en el període que l’immoble és cedit.

 • Establir una xarxa de contactes i recursos per tal de crear un fons comú (tan econòmic com humà) per garantir a les persones propietàries que el seu immoble millorarà les condicions de l’estat en què ha estat cedit.

 • Amb la xarxa de recursos, potenciar la cooperació entre ciutadania en relacions de beneficis bidireccionals (tant per aquell que cedeix l’immoble com qui hi viu i el manté/rehabilita).

 • Exercir de mediadorxs si és necessari entre lesspersones propietàries d’immobles i grups de masoverxs/cessionarixs, i acompanyar en cas que ho necessitin als grups per tal d’aconsellar sobre les accions sobre l’immoble (i la seva legitimitat segons les premisses establertes en el contracte).

 • Aportar amb la masoveria urbana noves infraestructures i xarxes als barris destinades fomentar la vida comunal dels veïns i veïnes, així com incorporar entitats o projectes socials que siguin d’interès col·lectiu.

 • Fer difusió de l’ideari que contenen aquest tipus de projectes, per guanyar proximitat i confiança amb tota persona interessada en la iniciativa.

Sabem que és una tasca difícil, i que és un motor que encara s’ha d’engegar. Però els inicis són necessaris per a bons fins, i hi seguirem treballant amb molta energia. Agraïm el suport i la reflexió, esperem que es difongui i s’estableixi com a recurs social disponible a tothom, una ajuda directa i de benefici multidireccional.

Molta sort, i gràcies pel vostre temps.

6 pensaments sobre “MANIFEST!

 1. Bona iniciativa!
  M’agrada molt la idea noies. Va molt cap on penso que ha d’anar la societat. Estic en centmil i una coses i projectes diferents, però si necessiteu un cop de mà, no dubteu en avisar-me.

  1. Ens agrada que t’agradi Andreu, utilitzarem el blog per anar explicant les nostres troballes així que sí se’t acut alguna cosa on ens poguéssis donar un cop de mà endavant! Moltíssimes gràcies

 2. Bones! jo també us volia felicitar per la iiciativa, i m’interessa molt ajudar-vos o fer el meu propi projecte, perquè crec molt en la idea. S’us pot contactar directament d’alguna manera? merci. Txell.

 3. Felicitats a tots/es, estic ben segur que tant el vostre projecte en particular com el vostre programa en general serà un éxit.
  Endevant i amunt …

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s