El patio de mi casa no es particular — SSO Vallseca / LA LLUITA DELS ESPAIS

A tot arreu està passant el mateix. Confrontació i lluita pels espais. Unxs li donen ús, sembren llavors, l’hi donen vida. Els altres es recolzen en “la llei”, alegant que allò “és seu” perquè ho diu un paper. I amb aquest “argument” utilitzen la força, la violència i es creuen amb el “dret” d’arrasar amb tot. Amor vs possessió. Vida vs destrucció.

La Berta, la Cris i la Júlia ens van contactar perquè volien enfocar el seu projecte de disseny i rehabilitació d’espais al solar de Vallseca -aquest espai al costat de casa que durant anys ha estat abandonat i el setembre passat ls veïnxs del barri vam netejar per tal d’activar el seu ús; omplir-lo de vida- d’una forma propera al veïnatge, q sumés esforços i convidés a un treball comunitari. Així aquestes últimes setmanes han fet tres jornades d treball en les quals han construït uns jardins verticals, han pintat els mobles q havíem anat portant, hi han posat una pissarra a mode fòrum obert amb tot aquellx q volgués aportar idees, han fet un mural, han revifat les plantes i un munt d’accions més que van deixar l’espai preciós… fins fa dos dies. Quan, del matí a la tarda, aprofitant l’hora que els comerços del voltant estaven tancats, algú ha passat amb una furgoneta i s’ho ha emportat tot. No ha deixat res. Ni un missatge. Bé sí. Un patètic cartell que resa, covard: “prohibit el pas a qui no sigui de l’obra”.

Demà divendres havien planejat un passi del documental que han fet per reportar el treball daquestes setmanes. A mode re-inauguració del solar. A l’espai ara no hi ha res però l’esdeveniment el faran igualment i des daquí nosaltres us convidem a que vingueu, i celebreu amb nosaltres i amb elles l’esforç i dedicació que hi han posat, malgrat l’intent brut d’exterminació. Veniu, serà segurament el millor pretext per parlar d’aquesta lluita difícil i veure enre totxs què podem fer per seguir donant vida a aquests espais que alguns prefereixen morts.

13339660_806579002818529_6402402896676471753_n

Divendres 3 de juny 21:30 c/Vallseca 41-43


Gràcies Fernando per aquest bonic recull de fotografies. I a Berta, Cris i Júlia per tot el currasso fet amb tant d’amor i dedicació. SEGUIM.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s