Intercanvi masover a Valldoreix / Mira-sol (Sant Cugat)

Vam anar a casa de la Fulvia i l’Alessandro a participar de la jornada de feina masovera.

Parèntesi / CONTEXT. Ellxs són dos masoverxs italianxs residents a Catalunya que fa menys d’un any han iniciat aquest projecte a una caseta preciosa de Mirasol (Sant Cugat). Van arribar a l’acord de fer-hi obres de manteniment i millores a dins la casa i al jardí (en el seu cas no han de fer obres d’infraestructura… cada masoveria és un cas ; ) Recentment han vingut a les jornades de feina de la Mula i ens han ajudat amb el què portàvem entre mans: l’última vegada van construir el motlle per a la futura caixa de la sortida de les canonades del pati.

20160429_154627_resized

Hola Fúlvia

La jornada a casa seva va consistir en un dia amb banda sonora mixta i castissa del seu fantàstic radiocasette, boníssims àpats i va comptar amb la participació de masoverxs i futurs masoverxs que vam anar arribant de forma espontània i desordenada i vam anar fent relleus en les tasques a fer.

Comando 1: Neteja de la piscina. Tenen una piscina que feia aaanys que acumulava merda. Vinagre, salfumant i sosa càustica –i alegria i perseverància– van ser claus per deixar-la com nova. La seva idea és fer-hi una piscina amb algues i peixets, això és: una piscina amb un ecosistema propi! Caldrà veure com ho fan per evitar la sedimentació altre cop.

Comando 2: Mosaic a la paret. Primer vam preparar la zona que volíem cobrir rascant les restes de pintura i cobrint els forats amb ciment cola. Després vam veure el material amb el que comptàvem, vam imaginar diferents dibuixos a fer-hi…. vam decantar-nos pel disseny de l’onada amb combinació contrastada de colors vius i vam posar-nos mans a l’obra 🙂 🙂 🙂 Queda pendent una segona jornada per acabar-lo.

A la tarda Daniela de Balkumbia ens va deleitar i acompanyar amb la seva guitarra i veu ❤ – UN GUST, treballar així! [vídeo que captura tota l’essència aquí.]


Paral·lelament dues d’elles estan iniciant una web on volen reunir informació bàsica de masoveria i intentar posar en contacte masoverxs sense masoveria i propietarixs. Encara tenim pendent una reunió per veure de quina manera poderm agrupar objectius des de la mula, sumar esforços i fer algo vertaderament útil / de servei. Hi ha moltes idees i ganes…. molt aviat més info sobre això. Us mantenim informades.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s