OBRES I REFORMA DES DE L’OCTUBRE

P1090741-2

El blog ha quedat una mica penjat (de fet molt penjat) degut a les complicadíssimes vides de cadascun/a de nosaltres, la quantitat de feina que hem tingut a sobre i en definitiva la falta de mans i temps per a dedicar-s’hi. Però han passat tantes coses que hem pensat que valia la pena explicar- vos com ha anat evolucionant el projecte fins a dia d’avui.

Les últimes obres publicades ja perfilaven un resultat amb bona pinta, però s’ha de dir que hem avançat una mica més i ens hem situat en un punt una bastant més confortable. Resumint la història i anant per temporades com en les altres publicacions us explicarem que la cosa ha anat així:

–       Reforma terra caigut

 Problemàtica: antigament la casa havia patit filtracions d’aigua que van fer podrir les bigues del sostre del lavabo. Aquestes van cedir i es va crear un forat que va deixar el lavabo inutilitzat per perillositat de la caiguda de l’altra part del sostre i per la capa de runa que hi havia a sobre.

 Solució que hem aportat: Hem col·locat reforços i estructures que fan aquesta part de la casa segura.

10 P1040421

10z IMG_0277

–       Reforços a dalt de tot.

 Com que no era segur treure una biga que estava entre parets, vam col·locar una reforç al costat de l’antiga biga que suporta tot  el pes de la nova HPN.

IMG_2788

–       Instal·lació canonada aigua i desaigües

Problemàtica: Les canonades d’entrada d’aigua i els desaigües de la casa fa més de 10 anys que no funcionaven, amb la qual cosa s’havien fet inutilitzables. Nosaltres necessitàvem sobretot un vàter, i preparar l’entrada de l’aigua.

Solució que hem aportat: Malgrat de moment no vam  una instal·lació molt gran ni completa, vam fer el mínim per millorar les condicions d’arribada d’aigua per a ús diari (sense comptar tema dutxa que arribarà més endavant), i vam instal·lar un futur bany turc-todoenuno a la planta de baix (en un futur serà lavabo i dutxa en el mateix espai) i un vàter normal amb cadena manual (cubells d’aigua) a la primera planta.

09v IMG_1592

09v IMG_1978

09v IMG_1979

–       Posada en seguretat de la terrassa de dalt

Problemàtica: com que la construcció de la casa data del 1929, hi ha parts de la casa i de la façana que han anat deteriorant-se, algunes suposant un problema per la seguretat donada la seva comunicació directa amb el carrer. Una d’aquestes parts era la coberta, on hi havia parts d’obra que tenien esquerdes que pintaven força perilloses i rajoles mig soltes.

 Solució que hem aportat: vam treure les parts perilloses desenganxant les rajoles i acabant de trencar l’obra esquerdada i vam refer l’arrebossat.

IMG_0343 IMG_0286

–       Tractament tanques jardí i pintura, arrebossat exterior.

Problemàtica: les parets del mur exterior havien incorporat un segon mur de totxanes que omplien l’espai destinat a una tanca com les de la resta del perímetre. També es trobaven en mal estat, l’arrebossat havia començat a caure a trossos i a desfer-se.

Solució que hem aportat: Com que la tanca estava guardada dins la casa, la vam tornar a col·locar. Vam pintar (amb l’ajuda de caus i esplais) les tanques que s’estaven oxidant i necessitaven manteniment. Encara en queden algunes per pintar amb l’esmalt de forja, però ja queden molt millor!

Vam refer l’arrebossat de fora, picant i traient les parts més deteriorades, i tornant a fer-lo amb malla enganxada amb ciment cola i morter posteriorment allisat.

IMG_1801

IMG_1988

IMG_2069IMG_2066

IMG_2097

–       Canvis en el menjador.

Coses fetes: hem tret una part del guix per tenir una paret amb maó a la vista. Estem acabant de decidir si es quedarà amb el color original de la totxana o si ho pintarem d’acord amb la resta de colors de la sala. Hem canviat una part de la porta de fusta per metacrilat, per a que entri una mica més de llum. Hem començat a omplir els forats que quedaven després d’haver tret els falsos sostres. També hem fet un dibuix a la paret per donar una mica de color i vida a l’espai.

Coses a fer: falta encara acabar de tapar els forats, netejar bé el sostre i procedir als acabats i pintura de tot el menjador. Això no es pot fer mentre la cuina està traslladada en aquesta zona de la casa, així que malgrat queda res és una feina que haurà d’esperar una mica.

IMG_1550

–       Reaprofitament tanques jardí per la seguretat de les finestres de la futura cuina.

Un del màxim objectiu del projecte de masoveria urbana Mula és el de reciclar i aprofitar al màxim els materials que ja tenim a la casa. Les persianes de la glorieta, que serà la futura cuina, estaven en bastant mal estat. Vam decidir treure-les i utilitzar-les com a tanques de seguretat. Amb l’ajuda d’una amic forjador vam acabar fent un muntatge que va quedar molt xulo, amb porticons i tot!

IMG_1766IMG_1776-2

IMG_2742

–       Pavimentació del jardí i canvis d’espais

Un  altre dels reciclatges que hem fet ha sigut utilitzar les totxanes que hem anat acumulant al llarg de les reformes per pavimentar el jardí. A part d’això en vam canviar una mica la disposició del arbres i plantes.

IMG_2225

IMG_2243

IMG_2210IMG_2201

IMG_2736

–       Espai per la caseta d’eines al jardí

Tenim un racó que per la seva forma i posició resultava gairebé desaprofitat. Així que hi hem preparat una base de formigó per poder-hi construir per sobre una caseta d’eines i material, ja que ara aquestes coses ocupen massa espai a l’interior de la casa.

IMG_2438

IMG_2451

–       Cuina

La cuina la tenim a mitges. Hem eliminat les finestres laterals i hem fet el rebossat d’acord amb la resta de la casa. Hem començat a col·locar rajoles (reciclades de l’antiga cuina) a la franja d’acció, és a dir, l’alçada en què es cuina, es prepara, es freguen plats, etc.

IMG_2375-2

IMG_2329

IMG_2389

–       Pintada de les golfes

També hem fet més acollidor un espai: les golfes. Bé, la meitat de les golfes perquè l’altra banda encara acumula mobles i trastos cultivant pols. Però és sorprenent veure de quina manera ha canviat el clima!

IMG_2766

El pressupost invertit fins aquest punt ha sigut d’aproximadament 5.000 €, entre material i eines.

Fins la propera (esperem que no tant llunyana!)

Anuncis

2 pensaments sobre “OBRES I REFORMA DES DE L’OCTUBRE

  1. L’aprofitament de les golfes ha estat molt original!. Enhorabona per tot el treball fet.Cada cop qie passo per davant dal xalet es veu millprat.
    Felicitats a tots !

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s