MULA VISITA “SIS CLAUS MASOVERIA URBANA”

El grup Mula vam visitar el projecte florestà SisClaus Masoveria Urbana, durant les seves activitats i convidades a la xerrada de masoveria, on s’intercanviaven propostes, informacions i recursos entre aquesta part de la xarxa de masovers incipient.

Aquest grup de masovers va començar a mitjans de juny seu projecte com a masovers i activistes polítics. De fet, no es pot dir que siguin encara masovers: van ocupar unes cases propietat de l’ajuntament de Sant Cugat per reivindicar-ne un arrendament en règim de Masoveria urbana. Per què reivindicació política?

L’Ajuntament de Sant Cugat (actualment en mans de CIU) va posar en programa la creació d’una suposada oficina d’habitatge on es gestionaria la masoveria urbana per combatre l’abandonament de les cases al seu municipi i fer front a les necessitats d’habitatge de la població. A dia d’avui és una oficina que no fa pràcticament cap activitat per afavorir aquests tipus de contractes, que proporciona una informació escassa als interessats que hi van a buscar informació, i que acumula en llistes d’espera als possibles masovers sense ni tan sols posar-los en contacte amb els propietaris que han ofert les seves propietats. A més a més, l’Ajuntament és propietari de diversos immobles (com és el cas de les Cases dels Mestres de 6 Claus) i tampoc no ha posat en marxa cap projecte de masoveria, donant a entendre que sempre és millor tenir habitatges tapiats o encarregar-ne el projecte de rehabilitació i gestió a empreses amigues. Però a les seves webs hi trobem “masoveria urbana” a l’apartat de serveis, “punt 1: Informar i assessorar sobre:”.

Seguiu-los al blog: http://projecte6claus.wordpress.com/

O al facebook (Sis Claus Masoveria Urbana)

El link d’algunes notícies relacionades:

http://laflorestaindignadactua.wordpress.com/

http://www.cugat.cat/diari/opinio/100636/6-claus-per-la-masoveria-urbana

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s