PRIMERES REFORMES

Primer dia d’obra!

Avui hem superat la primera etapa de la reforma del Xalet Mercedes: Hem posat en seguretat quatre bigues del pis de dalt de tot, hem instal·lat un reforç a les esquerdes que creixien al sostre del menjador i hem col·locat ben col·locada la tanca del jardí.

Problemàtica de les bigues:

Teníem unes bigues flotants! Les quatre bigues tenien un extrem menjat per la humitat i les termites, amb la qual cosa només s’aguantaven per un costat. Ja havien començat a cedir, però com que a dalt només hi ha la coberta del terrat, no aguantaven pes i anaven tirant. Però era ben perillós!

Solució:

Passar una platina de banda a banda aguantada amb taco químic i soldar-hi quatre U de ferro a les diferents alçades. D’aquesta manera el pes es distribueix (com estava pensat en un principi) a la paret mestra, i ja podem intervenir a la coberta tenint els peus sobre un terra segur!

P1090657

Problemàtica menjador:

Entre biga i biga, la construcció no es va fer de revoltó, que vol dir la típica volta que dóna al sostre una forma arquejada amb petits arcs de biga a biga. Aquest és un mètode molt efectiu, però per algun motiu no és el que van emprar per a aquesta casa. Enlloc d’això, la construcció és horitzontal. Teníem una habitació amb una deformació a les rajoles, que es traduïa al menjador amb esquerdes entre bigues. Preocupava una mica perquè quan caminaves per dalt feia soroll.

Solució:

Col·locació de tres peces amb forma de [ que van entre biga i biga i collades a les mateixes. Aquestes aguanten horitzontalment el terra, de manera que treu el risc de que l’esquerda creixi i caigui una part del terra.

P1090671

Problemàtica tanca del jardí:

Quan vam entrar a la casa no hi havia cap tanca ocupant aquest forat. Enlloc d’això, hi havia fils de filferro amb punxes (de presó) embolicats i mal posats. Vam veure que teníem un tros de tanca guardat a les golfes, vam baixar-lo i el vam col·locar provisionalment.

Avui hem fixat aquesta tanca preciosa per a que no pugui moure’s més, i ara només quedarà rascar-ne l’òxid i tractar-la.

P1090670

El pressupost invertit avui en total ha estat: 310€

La setmana vinent més! Fins ara!

Anuncis

Un pensament sobre “PRIMERES REFORMES

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s