MULA UNEIX FORCES AMB LA CIC

 

Què és la CIC?

La CIC és la Cooperativa Integral Catalana. Les Cooperatives Integrals són entitats que s’organitzen per ser eines de construcció de  contrapoder des de la base, partint de l’autogestió, l’autoorganització  i la democràcia directa. Permeten transitar de l’estat actual  de dependència de les estructures del sistema, cap a un escenari de  llibertat amb plena consciència, lliure d’autoritat, i on tothom pugui  desenvolupar-se en igualtat de condicions i d’oportunitats.

És  una proposta constructiva de desobediència i d’autogestió generalitzada  per reconstruir la societat des de baix (en tots els àmbits i de  manera integral) i recuperar les relacions humanes afectives, de  proximitat i basades en la confiança.

La Cooperativa Integral Catalana començava el seu camí el maig del 2010 quan es va fer la primera assemblea constituent, i es va definir d’aquesta manera:

– Cooperativa com a projecte que practica l’autogestió econòmica i política amb la participació igualitària dels seus membres. Alhora perquè pren legalment aquesta forma jurídica.

– Integral per ajuntar tots els elements bàsics d’una economia com són producció, consum, finançament i moneda pròpia i, alhora, perquè vol integrar tots els sectors d’activitat necessaris per  viure: alimentació, habitatge, salut, educació, energia, transport…

– Catalana perquè s’organitza i funciona principalment en l’àmbit territorial Català.

 Dins de la CIC, un dels projectes és AureaSocial, un centre col·lectivitzat que ens servirà al grup MULA com a punt de trobada amb els diferents grups de treball i oficines.

Quin és el vincle?

Dins de la Cooperativa existeix l’Oficina d’Habitatge, un espai on fer front a la problemàtica social relativa a l’habitatge, i on trobar solucions conjuntament seguint les dinàmiques de treball de la cooperativa (participació per part de tothom en igualtat, traspàs d’informació constant per assemblees, etc).

Ja que compartim metodologia i ideari, hem passat a ser un grup també integrat dins d’aquesta Oficina amb el seu propi projecte en desenvolupament. Així sumem esforços, i rebem suport també.

 També s’hi troben altres projectes com la CIRI, una Cooperativa d’Instal·lacions i Rehabilitacions Integrals que ja participa activament en el nostre projecte i que seran l’equip tècnic que duran a terme les reformes que s’hagin de fer.

Què és la CIC:

http://cooperativa.cat/que-es-la-cic/

* Part del text agafat d’aquesta pàgina web.

Officina d’habitatge:

https://cooperativa.ecoxarxes.cat/g/grups-de-treball-tematics+habitatge-i-allotjament

https://www.autogestio.cat/habitatge#zoom=5&lat=39.84227&lon=-0.48341&layers=TTTTTTTTTTTB

AureaSocial:

http://www.aureasocial.org/ca/qui-som/

CIRI:

http://ciri.cooperativaintegral.cat/

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s